nuffnang

Tuesday, 4 November 2014

Menghilangkan senggugut semasa period

 

Assalamualaikum...

Setiap wanita mengidamkan kecantikkan luaran dan kesihatan dalaman. Hari ni Nisah nak bercerita apa itu GLA Shaklee. GLA (Gamma- Linolenic Acid) yang terhasil daripada Borage Oil. Keistimewaan GLA Shaklee adalah kandungan GLA nya adalah sebanyak 15% - 20% berbanding dalam EPO hanya mengandungi 8% - 10% GLA.Keistimewaan lain GLA Shaklee •  membantu merawat PMS dan menopause symptom. Penggunaannya boleh meredakan kesakitan semasa period dan juga simptom bila seseorang menopause.
 • anti radang, sesuai untuk pesakit arthritis dan gout kerana ianya merawat keradangan sendi.
 •  bagi pesakit rheumatoid arthritis, ianya boleh membantu di mana ianya 'may ease tenderness and swelling'. Maksudnya boleh mengurangkan kerengsaan dan bengkak.
 • untuk kulit yang cantik. Boleh mengekalkan kelembapan dan kelembutan bagi kulit yang kering atau rosak. Kajian pernah dijalankan ke atas bayi yang mempunyai masalah 'cradle cap' (kerak di kepala). Bayi disapukan dengan borage oil 2 kali sehari dan setelah 2 minggu, masalah cradle cap HILANG!.Apa yang menakjubkan bukan sahaja pada tempat yang disapu mengalami perubahan ketara tetapi juga keseluruhan kulit bayi mengalami perubahan positif. Ini menunjukkan daya serapan borage oil yang sangat bagus.
 • membantu regulate balik period yang tidak teratur. Juga mengawal keseimbangan hormon dalam badan.
 • membantu kesuburan dengan memperbaiki struktur sel pembiakan. Apabila sistem pembiakan kembali subur maka peluang untuk mendapatkan anak juga lebih tinggi. Ada kalangan yang mengambil GLA Shaklee telah berjaya hamil dengan izinNya.

Cara Pengambilan

1. Mengalami masalah kesuburan/period tak teratur/pms/post menopausal symptom/gout/arthritis/rheumathoid: 2 biji sehari tiap2 hari tanpa henti walaupun period atau tidak. Behenti bila mana anda disahkan mengandung.

2. Tiada masalah, ambil untuk kesihatan dan supplement kewanitaan: 1-2 biji sehari. 
 

 


**Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit. Pembaca digalakkan untuk mendapatkan nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu jika mempunyai penyakit.. 
========================================================
 UNTUK PERTANYAAN @ TEMPAHAN BOLEH HUBUNGI:
 W.NORHANISAH BT W.IBRAHIM (SID :1099244)
 CALL/SMS/ WHATSPP: 0137598069 
 FB PAGE: Jom Sihat dan Bertenaga 
FB: Hanisah Ibrahim 
=======================================================

3 comments:

 1. seriously? kena beli ni. kite mmg jenis kena period pain yang tahap sampai muntah2 punya T_T

  sincerely,
  Najlaa 'Aqilah

  ReplyDelete
 2. period pain atau senggugut bukan sahaja menyakitkan..tetapi kemungkinan ada risiko sukar hamil terutama jika period tidak tetap...

  Derita Pesakit Gout Ingin Cepat Pulih Akibat Terlalu Sakit | Diari Mama

  ReplyDelete

Sila tinggalkan komen anda..Terima kasih =)